Opschoondag in Ooltgensplaat

Op 28 maart 2015 is er weer een Nationale Opschoondag. De Dorpsraad Ooltgensplaat heeft vorig jaar voor de eerste keer deze dag in Ooltgensplaat georganiseerd en het resultaat was geweldig. In 2014 is er een paar honderd kilo zwerfvuil verzameld door de vrijwilligers.

Zo heeft vorig jaar CBS 'De Hoeksteen' zich al op vrijdag ingezet. De leerlingen hebben met z'n allen het strandje een geweldige opschoonbeurt gegeven. Ook dit jaar wil deze school meedoen, wederom een dag eerder op vrijdag 27 maart. Zij zullen allereerst pannenkoeken gaan bakken voor de ouderen in het dorp, en daarna komt groep 7 en 8 's middags weer naar het strandje. De dorpsraad zal uiteraard weer zorgen voor een verfrissing en iets lekkers.

Op 28 maart zal het dorp weer worden aangepakt. De gemeente zorgt voor materialen zoals hesjes en prikstokkenen en voor de afvoer van het afval. Na deze ochtend, die om 9:00 uur start vanuit MFC 't Centrum, zullen ze rond 12:00 uur deze opschoondag gezellig afsluiten met een gezamenlijke lunch in 't Centrum.

Weet u plaatsen in het dorp die een schoonmaakbeurt zouden kunnen gebruiken? Meld het bij de dorpsraad. Ze kunnen misschien niet het hele dorp doen maar ze zullen in ieder geval een aantal plekken uitkiezen. Als voldoende mensen meedoen, kunnen ze een heel eind komen, en kunnen zelfs de buitengebieden samen worden aangepakt. Meld u aan als vrijwilliger en help mee aan een schoon dorp.

Aanmelden voor deze dag kan:

  • Via de Facebook pagina van Dorpsraad Ooltgensplaat
  • Via Bas de Vos, bereikbaar op telefoonnummer 0187-632769
  • Per post, Voorstraat 19, 3257 BC Ooltgensplaat
  • Via de website: www.dorpsraadooltgensplaat.nl