Oude bedrijfskleding gemeente naar Roemenië

Foto

Bij de start van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee in 2013 hebben de medewerkers van de buitendienst nieuwe bedrijfskleding gekregen. De stichtingen Oost-Europa Werkgroep Middelharnis en Stichting HCR (Schouwen-Duiveland) kwamen met het idee om de oude kleding van de buitendienst te schenken aan kansarmen in Roemenië. Het college van burgemeester en wethouders vond dit een goed idee.

Er werd een inzamelingsproject gestart dat uiteindelijk 8 grote vuilniszakken en 6 dozen met kleding heeft opgeleverd. De oude kleding van de buitendienst werd maandagmiddag 3 maart 2014 door wethouders Arend-Jan Van der Vlugt en Piet Koningswoud officieel overhandigd aan de vertegenwoordigers van de stichting. De opbrengst werd verdeeld onder de twee stichtingen.

Stichting HCR gaat de kleding brengen naar de mensen van de openbare werken in Bacau. Eerder is kleding van de gemeente Schouwen-Duiveland daar goed terecht gekomen. Er werken zo'n 350 mensen in de buitendienst van Bacau. Middels een fotopresentatie die plaatsvond voor de officiële overhandiging liet de stichting HCR zien hoe en waar eerder geschonken kleding terecht is gekomen.

Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis heeft nog geen definitieve bestemming. Waarschijnlijk gaat de kleding naar een landbouwproject dat binnenkort gestart wordt in Roemenië.