Nu op de radio: Archipel Actueel

Oude Raadhuis Middelharnis gedeeltelijk een nieuwe functie

Foto behorende bij Oude Raadhuis Middelharnis gedeeltelijk een nieuwe functie
Foto behorende bij Oude Raadhuis Middelharnis gedeeltelijk een nieuwe functie

Het Oude Raadhuis aan de Voorstraat in Middelharnis heeft vanaf februari 2009 een huurder: het mediabedrijf Huizer Media Gateway. Het monumentale gebouw stond vanaf 1 januari 2006 leeg, toen het Rien Poortvliet Museum haar deuren sloot. In de tussentijd werden er nog wel huwelijken gesloten en af en toe werd er een bijeenkomst georganiseerd. Op dinsdag 3 februari 2009 ondertekenden de burgemeester van gemeente Middelharnis, mevrouw Hommes, en de directeur van het mediabedrijf, de heer Huizer, de huurovereenkomst.

De gemeente Middelharnis wilde weer leven in het Oude Raadhuis en besloot daarom om begin 2008 een open inschrijving voor potentiële huurders te openen. Na verschillende plannen te hebben ingezien en gesprekken met diverse partijen te hebben gevoerd heeft de gemeente besloten een huurcontract aan te gaan met het mediabedrijf Huizer Media Gateway.

Dit bedrijf heeft een plan ingediend om het Oude Raadhuis zo breed mogelijk in te zetten voor zowel culturele als culinaire activiteiten. Naast trouwerijen zullen ook andere bijeenkomsten in het raadhuis worden georganiseerd, zoals een zakelijk diner, een training of een miniconcert. Een kopje koffie met gebak of een etentje na de huwelijksvoltrekking behoort ook tot de mogelijkheden. En dat alles in een luxe ambiance, de oude raadzaal van Middelharnis.

De gemeente vertrouwt erop dat het raadhuis in goede handen is en hoopt dat er veel gebruik zal worden gemaakt van de mogelijkheden die het unieke gebouw biedt. Meer informatie is te vinden op de speciaal daarvoor ontwikkelde website www.raadhuismiddelharnis.nl.