Oude tramremise Middelharnis toch tegen de vlakte

Foto

Het was een wens van velen. Het behouden van de oude tramremise in Middelharnis, beter bekend als de voormalige Ford garage. Na een opknapbeurt zou het pand plaats kunnen gaan bieden voor de nieuwe brandweerkazerne Sommelsdijk/Middelharnis. Echter blijkt uit overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) dat de tramremise zich niet leent voor verbouw tot brandweerkazerne.

De kosten van de renovatie en inrichting van het pand zijn begroot op meer dan 1 miljoen euro, een investering die voor de VRR niet verantwoord is. Daarnaast is een onderzoek naar mogelijkheden om het pand als cultureel erfgoed te bestempelen financieel niet haalbaar voor gemeente Goeree-Overflakkee. Tevens is het college van mening dat er van de cultuur historische waarde van het pand nauwelijks iets over is gebleven nadat er een grote brand was in het pand in 1958.

Er wordt nu gewerkt aan een plan om de nieuwe brandweerkazerne te combineren met het politiebureau aan de Olympiaweg in Sommelsdijk. Deze locatie geniet de voorkeur aangezien het direct gelegen is naast de N215. Zeer geschikt voor snelle aanrijtijden, hoewel de meningen daarover verdeeld zijn.

DeltaFiber