Paul van Loon op bezoek bij KBS De Nobelaer

Foto

De Junior Schrijfwedstrijd startte in februari 2016; een bekende schrijfwedstrijd voor alle basisschoolleerlingen van Nederland. Drie bekende kinderboekenschrijvers hebben een verhaal verzonnen waarvan het einde nog ontbreekt. Alle kinderen in Nederland mogen een verhaal uitkiezen en hier zelf het einde van verzinnen.

Maar liefst achtduizend kinderen deden dit jaar mee met de wedstrijd, zo ook zeven leerlingen uit groep 5/6 van KBS De Nobelaer uit Oude-Tonge. Wat was de verrassing groot toen Paul van Loon, bekend van onder andere de boeken van Dolfje Weerwolfje, al zingend en gitaar spelend de klas binnen liep op vrijdag 1 april 2016. Hij werd hierbij vergezeld door de bekende acteur Guido Spek, op mondharmonica. Zij kwamen namelijk vertellen dat Dagmar Blokland uit groep zes de eerste prijs had gewonnen met haar verhaal van Dolfje Weerwolfje.

Paul van Loon en Guido Spek lazen voor de hele klas het verhaal van Dagmar voor, dat gedrukt was in een echt boekje, waarbij Dagmar zelf het spannende einde mocht vertellen. Hierna volgde er nog een verassing, want Dagmar had niet alleen een Samsung tablet voor haar zelf gewonnen maar ook voor alle kinderen uit haar klas. Blije gezichten, rode wangen, opgewonden kreten, een fotosessie em heel veel confetti. Als laatste deelden Paul van Loon en Guido Spek natuurlijk handtekeningen uit aan alle leerlingen en sloten hiermee deze feestelijke dag af.

Door Priscilla Looij

DeltaFiber