Plan getekend te bouwen woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge

Foto

Stichting Zorg en Verpleging (onderdeel van CuraMare), Diaconie Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge en het college van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente uit Nieuwe-Tonge ondertekenden dinsdag 25 oktober 2016 een samenwerkingsovereenkomst voor het plan een woon-zorgcomplex voor senioren te bouwen in het hart van Nieuwe-Tonge.

De plaats voor het toekomstige complex is het Korteweegje. Er komen circa 24 seniorenappartementen, verdeeld over drie verdiepingen, een ontmoetingsruimte en ruimtes voor gezondheidszorgpraktijken.

Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen CuraMare en de Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Beide partijen werken samen aan dit complex vanuit een maatschappelijk belang, waarbij die de leefbaarheid van de vitale kern voor Nieuwe-Tonge vergroot wordt.

Bij de realisatie van het complex is het voor bewoners van Nieuwe-Tonge mogelijk om langer in de eigen woonplaats te blijven wonen. De appartementen zijn afgestemd om zo lang mogelijk thuis te wonen en goede zorgvoorzieningen zijn dichtbij huis.

De heren W.G.A. Driesse (ZVGO), C.J. Lugtenburg, J.P.S. Stelwagen (Diaconie Hervormde Gemeente) en de heren F. van Heemst en J. Kransse (College van Rentmeesters) verwachten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst dat er een volgende stap gezet is naar de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex.

Wilt u meer weten over wonen in het nieuw te bouwen woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge, neemt u dan contact op met mevrouw J. Grootenboer van CuraMare via 06-10034443 of j.grootenboer@curamare.nl.