Politie controleert fietsers als scholen begonnen zijn

logopolitieVeel fietspaden op Goeree-Overflakkee zijn te smal om met meer dan twee personen naast elkaar te fietsen. Doe je dat wel, dan val je er andere weggebruikers mee lastig. Dat is gevaarlijk en het mag niet. De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee (RPVGO) heeft eind augustus 2012 een folder uitgebracht om vooral scholieren te wijzen op het gevaar van het fietsen in groepen. Deze folder wordt vanaf week 36 uitgedeeld aan alle fietsers.

Ook worden er posters op scholen en in bibliotheken opgehangen om fietsers erop te wijzen dat het niet toegestaan is met meer dan twee personen naast elkaar te fietsen.

De politie zal in september vaker gaan controleren of fietsers zich wel aan de regel houden. De reden hiervoor is dat er vaak ongelukken gebeuren doordat fietsers van het fietspad af rijden of tegen elkaar aan rijden. Afgelopen jaar heeft dat op Goeree-Overflakkee nog geleid tot een ziekenhuisopname van een fietser.
Ook onderschatten fietsers die naast elkaar rijden vaak de breedte van landbouwvoertuigen of de snelheid waarmee een brommer aankomt. Een aanrijding met zo'n voertuig kan een dodelijke afloop hebben.
Om dat te voorkomen zal de politie de komende periode niet alleen de folders, maar ook waarschuwingen uitdelen. Daarna lopen degenen die met meer dan twee personen naast elkaar fietsen kans op een boete.

Meer informatie over de RPVGO leest u op www.isgo.nl.