Politie tevreden over Concert at SEA, slechts enkele incidenten

logopolitieDe tiende editie van het prestigieuze popfestival op de Brouwersdam is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De politie kijkt dan ook tevreden terug. Omdat Concert at SEA enorme aantallen mensen op de been bracht, in 2015 zo'n 80.000, werd de politie-inzet op beide dagen gecoördineerd door een Staf Grootschalig en Bijzondere Optreden (SGBO). Deze staf was tijdens het hele festival alert op incidenten die gebeurden of konden gebeuren.

Goede samenwerking
Agenten waren bij het evenemententerrein aanwezig en vooral bezig met toezicht en hulpvragen. Op het terrein zelf waren beveiligingsdiensten actief. Ter plekke was goed en regelmatig operationeel overleg met medewerkers van de festivalorganisatie, Rijkswaterstaat, brandweer, geneeskundige hulpverlening en gemeente Schouwen-Duiveland. De veiligheid van de festivalbezoekers had beide dagen de hoogste prioriteit.

Enkele voorvallen

  • Vrijdagavond rond 22:15 uur werd een 44-jarige man uit Nieuwkuijk aangehouden. Hij liep hinderlijk in de berm en luisterde niet naar een verkeersregelaar. Toen een agent te paard hem vervolgens tegen wilde houden, liep hij gewoon door. Hierop werd de man beetgepakt, maar hij rukte zich los en sloeg naar de agent. De man werd hierop aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij zaterdag werd verhoord. Zaterdagmiddag werd hij met een boete van 350 euro in vrijheid gesteld. Hij krijgt ook nog een boete van 90 euro omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had.
  • Vrijdagavond rond 23:30 uur werd in de buurt van het muziekterrein een 38-jarige vrouw uit Stolwijk aangehouden, omdat ze een slaande beweging naar een politiebiker maakte. Bij de aanhouding vernielde ze een camerahelm van een andere biker. Ze is voor onderzoek en verhoor naar het politiebureau in Renesse gebracht. Rond 02:00 uur mocht ze het politiebureau verlaten met een boete van 157 euro. De vrouw krijgt ook nog een proces-verbaal en een rekening voor het vernielen van de camerahelm.
  • Rond middernacht werd een 21-jarige man uit Assendelft door enkele beveiligers van het festivalterrein gezet, omdat hij dronken was. Hij is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Renesse. Na betaling van een boete van 90 euro verliet hij rond 02:30 uur het politiebureau.
  • Zaterdagmorgen rond 00:20 uur kwam een fietsster uit Ouddorp bij het begin van het eiland Goeree-Overflakkee ten val. Ze kwam met haar gezicht op de grond terecht en verloor hierbij enkele tanden. Ze is met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
  • Zaterdagavond rond 23:15 uur reed een bestuurder van een personenauto op de Brouwersdam in de buurt van Port Zélande in op een verkeersregelaar. Hierbij negeerde hij de aanwijzingen van de verkeersregelaar en schold hem uit. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Renesse gebracht. Het gaat om een 50-jarige man uit Purmerend. De verkeersregelaar raakte niet gewond en deed aangifte.