Politie zoekt gemotiveerde politievrijwilligers

logopolitieOoit gedroomd over werken bij de politie, maar is het anders gelopen? Heeft u belangstelling voor de politie en wilt u een zinvolle besteding van uw vrije tijd? U wilt graag een steentje bijdragen aan de maatschappij en aan veiligheid? Pak dan uw kans en kom naar de opendag op zaterdag 14 mei 2011.

Bij de Politie Rotterdam-Rijnmond kunt u aan de slag als vrijwillig politieambtenaar. Na een politieopleiding gaat u in uniform de straat op. U maakt deel uit van een wijkteam en biedt daar waar nodig hulp, houdt toezicht, helpt mee met het voorkomen van  overtredingen en misdrijven, assisteert bij verkeerscontroles (bv alcohol) en evenementen. Politievrijwilligers ondersteunen het wijkteam en dragen een politie-uniform.

Vereisten
Om als politievrijwilliger aan de slag te kunnen moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • Leeftijd vanaf 18 jaar
  • Nederlandse nationaliteit
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Minimaal VBO-opleiding
  • Goede fysieke gezondheid
  • minimaal 250 uur per jaar inzetbaar zijn
  • Van onbesproken gedrag zijn
  • Met de functie verenigbaar beroep hebben.

Wat biedt Politie Rotterdam-Rijnmond ?
U ontvangt een uurvergoeding, reiskostenregeling en kledingpakket. Daarnaast volgt u gratis een opleiding, aansluitende praktijklessen en lesmodules via internet. De politie biedt u een boeiende en dynamische werkomgeving en natuurlijk een interessante aanvulling op uw cv.

Onderzoek
Een psychologische, fysieke en medische test maken deel uit van de selectieprocedure. Evenals een milieu- en antecedentenonderzoek.

Interesse?
Meld u dan nu aan voor de opendag op 14 mei 2011 en beleef een actieve dag waarin o.a. sport, rollenspellen en speeddaten zorgen voor een uitstekend beeld van de functie. Houd er wel rekening mee, dat dit een groot deel van de dag in beslag neemt.

Mail uw Curriculum Vitae naar: sollicitatie@rijnmond.politie.nl. Vermeld hierin uw email adres, zodat zij u een bevestiging kunnen sturen. Daarna ontvangt u een uitnodiging voor de open dag met alle benodigde informatie. Tevens kunt u deze dag starten met de selectieprocedure.

Meer informatie over de functie en opleiding vindt u op de site: www.kombijdepolitie.nl.

 

Volontairwerk bij Politie Rotterdam Rijnmond; iets voor u?
De politie waakt over de samenleving. Wist u dat u daar ook actief aan mee kunt werken? Als volontair bijvoorbeeld.

Uiteraard heeft de regio Rotterdam Rijnmond een goed opgeleid en professioneel politiekorps. Maar hoe meer mensen meehelpen, hoe beter er gewerkt kan worden aan een prettige en veilige samenleving. Daarom kunnen ook volontairs aan de slag bij Politie Rotterdam-Rijnmond. Heeft u altijd al iets willen doen voor de politie? Uw kennis en kunde willen inzetten voor de politie en het politiewerk? Graag een bijdrage willen leveren aan de openbare orde en veiligheid in de samenleving? Is het antwoord "JA", lees dan verder. 

Wat is een volontair?
Volontairs zijn burgers die op vrijwillige basis en onbetaald ondersteunende werkzaamheden verrichten onder verantwoordelijkheid van de politie Rotterdam Rijnmond.  Als volontair verricht u geen feitelijk politiewerk. Met het vrijwilligerswerk wil de politie burgers meer betrekken bij de leefbaarheid en veiligheid van de regio.

Als volontair is het vanzelfsprekend dat u representatief en integer bent. Ook heeft u een dienstverlenende instelling. Uiteraard moet u van onbesproken gedrag zijn. Verder is het belangrijk dat u gemakkelijk contacten legt en uiteraard de Nederlandse taal goed beheerst. De leeftijd ligt tussen de 18 en 80 jaar. Bij voorkeur bent u minimaal 8 uur per week beschikbaar. Het zou ook een meerwaarde zijn als u in het bezit bent van rijbewijs B.

Welke werkzaamheden kunt u als volontair verrichten?
Volontairs kunnen een heel breed scala van werkzaamheden verrichten, zoals ondersteuning Intake & Service, gastvrouw / gastheer, administratieve ondersteuning of facilitaire ondersteuning.
Tevens is het mogelijk een volontairs functie op maat voor u te realiseren; afhankelijk van uw interesse, opleiding en werkervaring. Denkt u met uw ervaring en kennis een bijdrage te kunnen leveren? Schroom niet contact op te nemen, zodat de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek bekeken kunnen worden.

Wat kunt u als volontair verwachten?
Een prettige werkomgeving; een werkomgeving waar men zich thuis voelt en waarbij aansluiting wordt gezocht bij uw interesse, kennis en kunde. De volontair kan een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en tegelijkertijd in de "keuken" van de politie kijken.

Wat biedt Politie Rotterdam-Rijnmond ?
Het woord volontair zegt het al: u bent als vrijwilliger bij de politie aan het werk, u ontvangt dus geen salaris. Wel ontvangt u een onkostenvergoeding, die afhankelijk is van het aantal uren dat u werkt. Daarnaast bieden zij indien nodig aanvullende opleidingen, een dynamische en boeiende werkomgeving bij een van de grootste politieregio's en mogelijk een interessante aanvulling op uw cv.

Onderzoek
Een milieu- en antecentenonderzoek behoort tot de selectieprocedure.

Solliciteren
Wilt u solliciteren, of weten welke andere mogelijkheden er zijn als volontair?

Op zaterdag 21 mei 2011 kunt u een voorlichting bijwonen, speeddaten met volontairs die al in het korps werkzaam zijn en door middel van een intakegesprek de eerste stap maken tbv een boeiende volontairbaan. Meld u aan en stuur een brief met CV naar het volgende e-mailadres: sollicitatie@rijnmond.politie.nl. U ontvangt vervolgens een bevestiging en een uitnodiging voor een van de voorlichtingen op zaterdag 21 mei 2011 om 09:00 uur, 12:00 uur of 14:30 uur.