Politieberichten Goeree-Overflakkee

logopolitieOmstreeks 14:00 uur op maandag 21 oktober 2013 zijn de ambulance en politie uitgerukt naar het strand ter hoogte van het Westerduinpad in Ouddorp. Een 75-jarige man was van zijn paard gevallen en had vermoedelijk een sleutelbeen gebroken. Met behulp van een auto van de reddingsbrigade werd het slachtoffer maar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis.

Tussen vrijdag 18 oktober 2013 20:00 uur en zondag 20 oktober 2013 ongeveer 17:45 uur zijn er uit een schuur aan de Lijsterbesweg in Middelharnis twee fietsen gestolen. Het gaat hier om 2 Batvavus herenfietsen, blauw van kleur.

Op zaterdagavond 19 oktober 2013 omstreeks 23:00 uur heeft de politie op het Poldersweegje in Dirksland twee mannen aangehouden die verdacht worden van het wegnemen van brandstof. De beide mannen werden gecontroleerd n.a.v. hun gedrag en roken duidelijk naar diesel. In de auto werden jeerycans en slangen aangetroffen. De jerrycans waren gedeeltelijk gevuld. De beide inwoners van Goeree-Overflakkee zijn overgebracht naar het bureau van politie in Spijkenisse. Daar zijn ze in verzekering gesteld. Inmiddels is er een aangifte van diefstal brandstof uit een vrachtauto in Dirksland gedaan. Onderzoek wordt vervolgd.

De politie heeft zondagnacht in Ooltgensplaat een bestuurder van een auto aangehouden die na een onenigheid in een cafe was wegereden. De inwoner van Zoetermeer werd overgebracht naar het bureau in Middelharnis. Uit het ademanalyse onderzoek bleek een gehalte van 960 ug/l terwijl 230 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Zaterdagavond omstreeks 22:00 uur heeft de politie bij een preventieve (voordrink)alcohol controle op de Oudelandsedijk in Middelharnis vier jongeren van 13 jaar aangehouden. De fietsende jongeren waren onderweg naar de SVIK in Dirksland en bleken zogenaamd 'voorgedronken' te hebben. Alle vier werden ze na een blaastest aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen twee dertienjarigen wordt proces-verbaal opgemaakt terzake van het overschrijden van de maximale toegestane norm 230 ug/l bij fietsers. De twee andere jongeren kwamen niet aan deze norm. Alle jongeren werden overgedragen aan de ouders.