Politiecontroles leveren verrassingen op

logopolitieOp de Schoolstraat in Middelharnis werd donderdag 16 mei 2013 omstreeks 21:45 uur een 26-jarige bestuurder gecontroleerd. Tegen de man bleek een vonnis open te staan van 20 dagen hechtenis. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Tijdens een routinecontrole op het gebruik van alcohol werd bij een 24-jarige bestuurder van een personenauto een sterke wiet geur waargenomen. Tijdens het verdere onderzoek werd daarbij ook een geringe hoeveelheid wiet aangetroffen. De politie zal een onderzoek in laten stellen door het CBR naar de geschiktheid van de bestuurder in verband met drugsgebruik. Dit is een zogenaamde vorderingsprocedure artikel 130.

Omstreeks 00:20 uur in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei 2013 is op het handelsterrein in Oude-Tonge een circa 56-jarige bestuurder aangehouden nadat hij bij een ademcontrole een A indicatie blies. Aan het bureau blies de man 275 ug/l terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aan de Beneden-Molendijk op de kruising met de Zuid-Achterweg in Ooltgensplaat zijn omstreeks 00:34 uur een aantal palen uit de grond gereden. Kennelijk was hier een vrachtwagen bij betrokken van een groot transport.