Proef met grazende schapen van lokale boer

logo_goeree-overflakkeeHet afgelopen jaar heeft de gemeente bij wijze van proef op verschillende locaties binnen de gemeente een schaapskudde ingezet om graspercelen en dijktaluds te laten begrazen. Voor deze pilot is gebruik gemaakt van verschillende rassen heideschapen van het bedrijf Van Driel Landschapsbeheer uit Willemstad.

Om een goede afweging te kunnen maken bij het structureel inzetten van schapen in plaats van maaimachines, wil de gemeente nu ook een proef doen met lokale schapen van Diederik's Schapenhouderij uit Ouddorp. Deze schapen grazen vanaf 14 juli 2014 gedurende 3 á 4 weken op het grasperceel aan de Westerloostraat in Goedereede en het grasperceel aan de Duffelweg in Ouddorp. Beide percelen worden afgezet met netten zolang de schaapskudde op de percelen aanwezig is.

De gemeente wil met deze extra proef inzichtelijk krijgen wat het verschil is in eindresultaat van de begraasde percelen. Op die manier kan worden bekeken waar eventueel welk schapenras ingezet kan worden en waar maaien met een maaimachine toch wenselijk of nodig blijft.