Puzzeltocht in het museum

De wind in de zeilen hebben. Een snoepreisje maken. Dat gaat me boven de pet. In het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn tal van voorwerpen te vinden die te maken hebben met spreekwoorden en gezegden. Zelfs de halve zool is vertegenwoordigd. Basisschoolleerlingen vanaf groep 4 kunnen in groepjes een leerzame puzzeltocht door het museum maken.

Op deze manier komen kinderen spelenderwijs in aanraking met het erfgoed van Goeree-Overflakkee en het verhaal over de eilandelijke geschiedenis dat het Streekmuseum vertelt. De puzzeltocht leidt door het hele museum. Op vrijwel elke afdeling is immers wel een voorwerp te vinden dat verwijst naar een spreekwoord of gezegde. Bij elk voorwerp omcirkelen de kinderen het goede antwoord: De wind in de zeilen hebben, wat betekent dat? Ook schrijven ze een letter op die bij het voorwerp staat. Aan het eind van de puzzeltocht vormen de letters een zin. Voor iedereen is er aan het eind een verrassing.

Meedoen? De kosten bedragen 2,50 euro per scholier, inclusief verrassing en drinken. Een mooi snoepreisje, en nog zeer leerzaam ook. Opgeven via info.streekmuseum.go@kpnmail.nl, 0187-483778 of 06-52153169, en na 18 juli via www.cultuurgo.nl (CultuurEducatie).