Repaircafe Ooltgensplaat van start

Foto

Op zaterdag 21 maart 2015 zal op Fort Prins Frederik het Repaircafe Ooltgensplaat van start gaan. De laatste puntjes zijn op de spreekwoordelijke i gezet en alle vrijwilligers staan er klaar voor. Het Repaircafe is dan geopend van 10:00 uur tot 14:30 uur in het Fort Prins Frederik aan de Havendijk 16 te Ooltgensplaat. Iedereen die een kapot apparaat, instrument, fiets, kledingstuk of wat dan ook heeft, kan langskomen om geholpen te worden bij de mogelijke reparatie. Een opzet voor een soort club waar je leert en geholpen wordt, om niet meer weg te gooien maar te blijven gebruiken.

Het zal nog geen officiële opening zijn maar een 'pilot' om bekendheid te krijgen en animo op te wekken. Op de derde zaterdag van april zal de officiële opening plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom zaterdag 21 maart met een kapot apparaat. Uiteraard zal er een kopje koffie klaar staan en zal men ontvangen worden door de gastdames, die de bezoekers zullen helpen om een plekje te krijgen aan de tafel van een van de monteurs.

De kosten? Niets. Wel vraagt het Repaircafe een vrijwillige bijdrage zodat er weer reparatie materiaal van gekocht kan worden. Er wordt nog DRINGEND gezocht naar meer technische vrijwilligers die handig zijn in het repareren van elektrische apparaten, fietsen en andere dingen die kapot kunnen gaan. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar repaircafeooltgensplaat@gmail.com of kom langs en praat met Piet Platteeuw, de algemeen coördinator.