RGO-leerlingen zetten medewerkers ziekenhuis in het zonnetje

Foto behorende bij RGO-leerlingen zetten medewerkers ziekenhuis in het zonnetje
Foto behorende bij RGO-leerlingen zetten medewerkers ziekenhuis in het zonnetje
Foto behorende bij RGO-leerlingen zetten medewerkers ziekenhuis in het zonnetje

Na bijna anderhalf jaar keihard werken vonden de leerlingen van het vak 'ondernemen' van klas 3 en 4 vmbo basis/kader en van mavo 3 het de hoogste tijd om hun waardering te tonen voor het werk van de medewerkers van zorg. Omdat deze hardwerkende mensen niet allemaal persoonlijk bedankt konden worden, hadden de leerlingen de actie 'Doneer een beer bedacht'. Met als resultaat een lief symbolisch cadeau voor de medewerkers van de Corona-afdeling van het Bethesda ziekenhuis in Dirksland.

Door de Corona-periode hadden de leerlingen niet, zoals andere jaren, de gelegenheid om een ondernemingsplan op te zetten en uit te voeren. Dus bedachten ze met hun docenten een alternatief. Donderdagochtend 8 juli 2021 werden er dozen vol beren bij het ziekenhuis gebracht door Jade, Romy, Enola, Jeroen, Cheyenne, Sanne, Jip, Maud, Anne-Fleur, Tessa, Mara, samen met hun docenten van het vak Ondernemen Eric de Jong en Malon Houben.

Een mooi en indrukwekkend moment: Dorien de Ruiter, hoofd afdeling corona van Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, en twee van haar collega's waardeerden deze sympathieke actie van de leerlingen heel erg. Romy Jansen uit V3b vertelde aan de medewerkers iets over de aanpak van de actie 'Doneer een beer'.

Dorien de Ruiter gaf aan dat de grote druk er een beetje af is, maar dat de medewerkers nu pas goed voelen hoe moe ze eigenlijk zijn en dat deze leuke attentie juist nu op het goede moment komt. Zij gaf aan dat het cadeautje enorm gewaardeerd wordt en goed doet. Een andere medewerker vertelde hoe hectisch het er in de 'coronapieken' aan toe ging en hoe schrijnend de situaties soms waren; met meerdere sterfgevallen op een dag en de hulpeloosheid van medewerkers en familie.

Een mooie actie van de RGO-leerlingen voor mensen die het absoluut verdiend hebben!