Sjoerd en Jurjen ontvangen medaille

Foto

Woensdagmorgen 17 juni 2015 ontvingen Sjoerd Robijn en Jurjen de Vos een medaille in zilver van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de medailles uit.

Mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van anderen hebben gered of dat hebben geprobeerd, krijgen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen een medaille toegekend als blijk van waardering voor hun heldendaad.

Sjoerd en Jurjen kregen de medaille uitgereikt vanwege hun heldendaad op 10 maart 2015. Om 22:30 uur zagen ze een auto van de weg raken, die vervolgens op de kop in de sloot belandde. Ze zagen een vrouw in de auto zitten die vol liep met water. De jongens sprongen de ijskoude sloot in. Met een ijzeren pijp sloegen ze de achterruit stuk om zo het slachtoffer uit haar benarde positie te bevrijden. Volgens de politie hebben de twee jongens het leven van de vrouw gered. Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen bekroonde deze redding met een zilveren medaille en een oorkonde. Een zilveren medaille is de op één na hoogste onderscheiding. De heer Mr. B. Heldring namens het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen was ook aanwezig bij de uitreiking.