Skatevoorziening Rubensplein gaat naar het Vliedpark

Foto

In samenspraak met de gebruikers van de skatevoorziening aan het Rubenplein in Middelharnis is er voor gekozen om de skatevoorziening op korte termijn te verplaatsen naar het Vliedpark in de Westplaat in Middelharnis. Dit maakte de gemeente Goeree-Overflakkee donderdag 30 april 2015 bekend.

De gemeente heeft aan de hand van een groslijst met herplaatsingslocaties bekeken welke locaties geschikt zijn om de skatevoorziening te herplaatsen. Hierbij is rekening gehouden met onder andere de beschikbare ruimte, de bereikbaarheid, de veiligheid, de mate van sociale controle en de afstand tot bewoning. De locaties die hieraan voldoen zijn besproken met de vertegenwoordiging van de skaters en het Jongerenwerk. Mede op basis van de voorkeur van de skaters, heeft het college besloten de skatevoorziening te verplaatsen naar het Vliedpark.

Inrichting nieuwe skatevoorziening
Samen met de leverancier van de skatevoorziening en de skaters wordt bepaald hoe de skatevoorziening exact ingericht gaat worden. Hiervoor wordt op korte termijn, in samenwerking met het Jongerenwerk, een bijeenkomst georganiseerd.

Speelwaarde Rubensplein
Het Rubensplein heeft een belangrijke functie als speel- en ontmoetingsplaats voor jong en oud. Met het wegvallen van de skatevoorziening verdwijnt een deel van de speelwaarde van het plein. Om de speelwaarde te behouden zijn een aantal ontwerpen gemaakt voor het gedeeltelijk herinrichten van het plein.

Inloopbijeenkomst
Op maandag 18 mei 2015 vindt er tussen 15:00 en 19:30 uur een inloopbijeenkomst plaats in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraatweg 27 in Middelharnis. U kunt dan uw voorkeur bekend maken voor één van de schetsontwerpen. Mede op basis van uw inbreng wordt een definitieve keuze gemaakt en verwacht de gemeente zo snel mogelijk met de gedeeltelijke herinrichting van het Rubensplein te kunnen starten.

Meer informatie
Voor nadere informatie omtrent de realisatie van de skatevoorziening in het Vliedpark kunt u contact opnemen met de heer Postema, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0187 of r.postema@goeree-overflakkee.nl. Heeft u vragen omtrent de inloopbijeenkomst op 18 mei 2015, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Kreemer. Zij is bereikbaar via 14 0187 of via l.kreemer@goeree-overflakkee.nl.