Soroptimisten steunen Voedselbank

Foto

Begin 2014 besloten de Soroptimisten een steentje bij te willen dragen aan het goede werk dat de Voedselbank Goeree-Overflakkee verricht. De Voedselbank biedt mensen niet alleen feitelijk hulp met een wekelijks voedselpakket, zij zorgt er ook voor dat de cliënten uit hun persoonlijk isolement kunnen komen. De Soroptimisten dragen de Voedselbank daarom een warm hart toe.

Om de Voedselbank te kunnen steunen is er het afgelopen jaar een aantal acties geweest met het 'Doe mar Geweun' diner op 18 september 2014 als grote klapper. Daarnaast werd een heuse 'Voedselbank' geschilderd en bij opbod verkocht. Op 17 maart 2015 kon de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee een cheque ter waarde van € 5.500,- uitreiken aan de Voedselbank Goeree-Overflakkee.

Speciaal voor de kinderen van de Voedselbank had de presidente van de Soroptimistclub, Ina Los, een gezellige mand gemaakt met chocolade paashazen, paaseitjes en versiersels. Daarnaast overhandigde zij een cheque ter waarde van € 5.500,- aan Fred van Leersum van de Voedselbank.

Fred van Leersum bedankte allereerst namens alle kinderen voor de ontzettend leuke attentie. Hij was duidelijk aangenaam verrast door de hoogte van het geldbedrag. "Met deze bijdrage kan de Voedselbank Goeree-Overflakkee een deel van de noodzakelijke investeringen doen om aan de nieuwe kwaliteitseisen te blijven voldoen die de Warenwet stelt" vertelde Fred.