Nu op de radio: Archipel Actueel

Spannende voorleeswedstrijd in Het Diekhuus

Foto

Het was spannend in Het Diekhuus, maandag 26 en dinsdagmiddag 27 februari 2024. De beste 21 voorlezers van de basisscholen van Goeree-Overflakkee lieten tijdens de voorleeswedstrijd van de Stichting Lezen en de bibliotheek zien waarom ze de voorleeskampioen waren van hun school.


De jaarlijkse leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken heeft als doel om (voor)leesplezier onder kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool te stimuleren. 

De driekoppige jury lette goed op zaken als uitspraak, toon, mimiek en de keuze van het boek. Zowel op maandagmiddag als dinsdagmiddag werd er een winnares aangewezen. Lauren en Karlijn, allebei 11 jaar oud, mogen zich Lokaal Voorleeskampioen noemen en gaan door naar de regionale finale en wie weet nog verder in het voorleeskampioenschap. De winnaar van de provinciale finale van Zuid-Holland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei in Utrecht.