Speel mee met 'Boef in de wijk!'

logopolitieDe politie nodigt alle inwoners van Goeree-Overflakkee vanaf 16 jaar (indien jonger onder begeleiding van een volwassene) uit om op dinsdag 11 maart 2014 vanaf 19:00 uur mee te doen met het interactieve spel 'Boef in de wijk'. Het spel speelt zich af in Ouddorp, Oude-Tonge en Middelharnis, in ieder dorp heeft zich een boef verstopt.

Via Twitter verzenden de wijkagenten tips over de locaties van de boeven. Als u de boef als eerste vindt, dan wint u een mooie prijs. Er zijn drie rondes per dorp, dus in totaal negen prijzen.

Meedoen
Het spel begint om 19:00 uur met een korte bijeenkomst op de volgende locaties:
- Ouddorp (verzamelen bij verenigingsgebouw 'Eben-Haëzer', Preekhillaan 3)
- Oude-Tonge (verzamelen bij De Grutterswei, Willemstraat)
- Middelharnis (verzamelen bij het gemeentehuis, Koningin Julianaweg)
U kunt ook spontaan meedoen vanaf uw woning met uw twitteraccount. Nadat de politie de spel- en veiligheids¬regels heeft toegelicht, begint het spel. Het spel is rond 20:30 uur afgelopen. Zodra de boef is gevonden, krijgen de deelnemers een seintje via Twitter.

Spelregels
Vanaf 19:00 uur plaatsen wijkagenten berichten op Twitter met tips over de locatie van de boeven. Zij gebruiken hierbij de hashtag #BIDW. Wie de boef als eerste vindt, ontvangt een voucher van de boef, waarmee hij/zij een prijs op kan ophalen. Als u denkt de boef gevonden te hebben, dan spreekt u hem aan met: 'Kent u de boef in de wijk?' De boef zal dit nooit ontkennen. Als u de eerste bent die hem heeft ontmaskerd, ontvangt u de voucher. Nadat de boef door iemand is ontmaskerd, wordt er een nieuwe boef in het spel gebracht of is het spel ten einde.

Inbraakgevoeligheid
Het spel heeft als doel bewustzijn over inbraak gevoeligheid te vergroten. Te veel mensen leggen nog waardevolle spullen in de auto in het zicht. En de woning is te vaak onverlicht als het donker wordt. Daardoor is al snel duidelijk dat er niemand thuis is; ideale omstandigheden voor inbrekers. Laat daarom een lampje aan als u weet dat u 's avonds weg bent en leg geen waardevolle spullen in het zicht.

Twitter
Volg de wijkagenten van Ouddorp, Oude-Tonge en
Middelharnis op Twitter:
- @B_Hulzebosch voor Middelharnis
- @Cor_van_Heemst voor Ouddorp
- @H_deHaan voor Oude-Tonge

Speel mee op 11 maart.

DeltaFiber