Nu op de radio: De late avond

Start ontwikkeling Groenkwaliteitsplan Goeree-Overflakkee

logo_goeree-overflakkeeIn de openbare ruimte van de gemeente Goeree-Overflakkee gaan binnenkort verschillende veranderingen plaatsvinden. Groenonderhoud wordt vanaf dat moment niet langer op frequentie uitgevoerd, maar op basis van beeldkwaliteit. Hiervoor gaat de gemeente een Groenkwaliteitsplan opstellen, met daarin de gewenste kwaliteit van het groen in alle kernen op het eiland. De gemeente wil bij het opstellen van het plan de inbreng van inwoners en belanghebbenden gebruiken.

Inwoners en andere belanghebbenden weten als geen ander wat er in hun leefomgeving speelt en waar zij behoefte aan hebben. Deze kennis wil de gemeente Goeree-Overflakkee graag benutten in het Groenkwaliteitsplan.

Aanmelden voor klankbordgroepen
Om deze kennis op te halen, stelt de gemeente per district een klankbordgroep samen. Deze drie klankbordgroepen bestaan uit verschillende partijen, waaronder de dorpsraden uit de verschillende kernen. Aangezien niet iedere kern een dorpsraad heeft, zoekt de gemeente per district nog maximaal vier betrokken inwoners voor de volgende kernen:

  • District West: Ouddorp
  • District Midden: Middelharnis, Sommelsdijk en Herkingen
  • District Oost: Achthuizen en Oude-Tonge

Geïnteresseerden uit deze dorpskernen die namens de lokale bevolking willen meedenken over het plan, kunnen zich tot en met vrijdag 22 mei 2015 aanmelden via
info@goeree-overflakkee.nl, onder vermelding van ‘Aanmelding klankbordgroep Groenkwaliteitsplan'. Bij meer dan vier aanmeldingen per district wordt een selectie van inwoners gemaakt op basis van spreiding over de dorpskernen. Vermelding van het adres en woonplaats in de aanmelding is dan ook gewenst.

Bijeenkomsten
Iedere klankbordgroep heeft twee tot drie bijeenkomsten in 2015. De eerste bijeenkomst vindt plaats in juni. Leden van de klankbordgroepen worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de kwaliteitskeuze en de groenstructuur, waarbij de beleving van de openbare ruimte een belangrijke rol speelt.