Startsein realisatie Centrum voor Jeugd en Gezin

Foto

Op dinsdagmiddag 19 mei 2009 gaven de wethouders Bruggeman (Dirksland), Feller (Goedereede), Wesdorp (Middelharnis) en 't Hoen (Oostflakkee) het startsein voor de verbouw van een gedeelte van het gebouw De Dillenburg in Middelharnis. In dit gebouw wordt het Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree-Overflakkee gevestigd.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree-Overflakkee is een initiatief van de vier gemeenten, Careyn en de GGD Zuid-Hollandse Eilanden. Het centrum wordt gerealiseerd voor alle kinderen en jongvolwassen tot 23 jaar en ouders op Goeree-Overflakkee, zij kunnen bij het centrum terecht voor vragen over en hulp bij het opgroeien en opvoeden. In het centrum zullen meerdere partijen zich vestigen, waaronder het consultatiebureau, Bureau Leerplicht, Careyn, Mee, Stichting de Hoop, Trivium, Bureau Jeugdzorg, de GGD en Bavo Europoort.

Wethouder 't Hoen deed namens de vier gemeenten het woord. Zij gaf in haar toespraak aan dat zij - en met haar de andere wethouders - trots is op het regionaal Centrum voor Jeugd en Gezin. "Het is toch wel bijzonder dat wij als platteland gemeenten zo snel aan de wens van minister Klink, om in Nederland dekkende centra te realiseren, kunnen voldoen." Na de starthandeling werd een korte rondleiding gegeven door het gebouw, hierbij werd uitleg gegeven door Joost Kadijk van de GGD en Marco Born (architect). Het gebouw wordt verbouwd door Boeter Bouw uit Middelharnis.