Nu op de radio: Archipel Love Songs

Stellendamse schrijft eerbetoon aan Julian

Foto

Binnenkort verschijnt het aangrijpende en indrukwekkende boek "Julian, onze kleine held" geschreven door zijn moeder Marisca Visser. Marisca en haar man John kregen vier dagen na de geboorte van hun dochter Mirthe te horen dat hun zoontje Julian (toen 3 jaar oud) een zeer zeldzame vorm van Leukemie (JMML) had.

Alleen door middel van een beenmergtransplantatie had hij kans om te genezen. Een tijd van angst en onzekerheid brak aan. In deze periode hield Marisca een weblog bij over alle gebeurtenissen; enerzijds om alles van zich af te schrijven en anderzijds ook om mensen rondom hen op de hoogte te stellen van het laatste nieuws omtrent Julian.

Helaas heeft Julian de zware strijd niet kunnen winnen en is hij op 4-jarige leeftijd overleden. Door de vele reacties die binnenkwamen op haar weblog kwam Marisca op het idee om het digitale dagboek te herschrijven tot een boek; een monument voor Julian. In dit boek leest u het verhaal over de zware strijd tegen de leukemie en hoe dapper Julian was. Hoe zij als ouders alle onzekerheden, zorgen en gelukkig ook mooie momenten tijdens zijn ziekteperiode hebben ervaren en hoe ze de draad van het leven weer hebben opgepakt na het overlijden van hun kleine held.

Opbrengst
Ze hebben ook heel veel respect gekregen voor het medisch personeel. Zodra mensen met een ernstige ziekte te maken krijgen, stappen ze in een hele andere, moeilijke, maar ook bijzondere wereld: De medische wereld. Mede daardoor heeft Marisca besloten om de opbrengst van het boek te schenken aan de stichting Helpen Helpt. Deze stichting is in het leven geroepen om het onderzoek naar kinderkanker in het Kinder Oncologisch Centrum Rotterdam (KOCR) van het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis te steunen. Zij hopen door middel van veel onderzoeken te doen naar kinderkanker, in de toekomst zoveel mogelijk kinderen met deze ziekte te genezen.

Geïnteresseerd in het boek "Julian, onze kleine held"? Het boek is nu al te bestellen bij uitgeverij Free Musketeers: www.freemusketeers.nl.

Het boek is vanaf begin augustus 2012 onder andere te koop bij Plus Tessemaker in Stellendam en twee vestigingen van Bibliotheek Zuid Hollandse Delta, namelijk de locaties Middelharnis en Ouddorp. Tevens gaan twee vestigingen van Bruna op Flakkee ook het boek verkopen; de locaties in Ouddorp en Middelharnis. Door middel van het ISBN nummer is het boek via iedere boekhandel in Nederland te bestellen.
Ook via internet is het boek via de bekende webwinkels verkrijgbaar.

Prijs €25,95
ISBN nummer 978-90-484-2528-0

Volg de laatste ontwikkelingen omtrent het uitgeven van het boek op www.julianonzekleineheld.blogspot.com.