Stichting ons Trefpunt doet mee aan NLdoet

Stichting ons Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet doet op 22 maart 2014 mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens deze actie steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Stichting ons Trefpunt zoekt vrijwilligers om te helpen met klussen, deuren schilderen, muren sauzen van de grote zaal, podiumvloer opknappen en als er genoeg geld over is het maken van een buitentafel.

"Stichting ons Trefpunt ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of liefst vaker een dagje vrijwilligerswerk bij ons doen", aldus stichting ons Trefpunt.

Mensen die met vrienden, collega's of hun vereniging of sportclub tussen 9:00 en 15:00 uur in actie willen komen bij Stichting ons Trefpunt kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie.

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2013 waren al 310.000 vrijwilligers actief. Ook leden van de Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. "We zien het aantal klussen jaar na jaar stijgen. Daarvoor zetten zich steeds meer vrijwilligers in. We zijn trots dat het Oranje Fonds met NLdoet nieuwe verbanden legt tussen mensen, organisaties en bedrijven. Het blijkt voor de vrijwilligers steeds weer een ontzettend leuke dag te zijn!"

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NLdoet geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.