Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Stranden in Ouddorp zijn zeer schoon

Foto

Gemeente Goedereede ontving op 4 september 2012 een viersterren-plaquette voor de verkiezing 'Schoonste strand van Nederland'. Stichting Nederland Schoon organiseert ieder jaar een verkiezing voor het schoonste strand. Het doel is om beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren het strand schoon te houden.

De Verkiezing Schoonste Strand werd in 2012 voor de tiende keer gehouden. De ANWB inspecteerde de stranden langs de kust van Nederland, waaronder die van Ouddorp. Op ieder strand vond een meting plaats; bij de strandopgang, rond de paviljoens en op het strand zelf. De inspecteurs maakten foto's van deze plekken. Aan de hand van deze foto's bepaalden de ANWB-inspecteurs hoe schoon het strand was. De inspecties bestonden uit twee onaangekondigde rondes; een ronde 's middags en een ronde de volgende ochtend. De scores en het beeldmateriaal werden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld.

De schone stranden kregen een driesterren-plaquette en de zeer schone stranden kregen een viersterren-plaquette. De gemeente Goedereede kreeg de hoogst haalbare waardering; vier sterren. Dinsdag 4 september overhandigde de juryvoorzitter de viersterren-plaquette voor 'zeer schoon strand' aan de gemeente.

Wethouder Bert Tuk en Adrie van Waarde van de gemeente Goedereede overhandigden de viersterren-plaquette op maandag 10 september aan Mirna Bogert van de VVV Ouddorp aan Zee. Dankzij de inspanningen van de gemeente, de paviljoens en het publiek werden de stranden in de afgelopen tien jaar twee keer zo schoon.

"Ik ben er trots op dat de prachtige stranden van Ouddorp wederom tot de categorie 'zeer schoon' behoren! Dit is een mooi compliment voor de beheerders van de stranden die samen met de gemeente voor schone stranden zorgen waar de strandbezoekers graag naartoe gaan", aldus wethouder Bert Tuk, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Stichting Nederland Schoon: www.nederlandschoon.nl.