Strandje van Ooltgensplaat weer vernield, Dorpsraad wil maatregelen

Foto behorende bij Strandje van Ooltgensplaat weer vernield, Dorpsraad wil maatregelen
Foto behorende bij Strandje van Ooltgensplaat weer vernield, Dorpsraad wil maatregelen
Foto behorende bij Strandje van Ooltgensplaat weer vernield, Dorpsraad wil maatregelen

Op woensdag 24 juni 2015 is het de bedoeling dat het strandje bij Ooltgensplaat officieel wordt geopend. Maar nog voor de officiële opening hebben vandalen het strandje over hoop gehaald. In het weekend van zaterdag 6 op zondag 7 juni 2015 zijn er diverse vernielingen verricht. De dorpsraad van Ooltgensplaat: "Ze hebben het strandje, dat net opgeknapt is door de gemeente en de provincie en waar mensen weer graag komen, verschrikkelijk verziekt, vervuild en vernield."

De dorpsraad verdenkt de jeugd van de vernielingen. Op haar Facebookpagina schrijft de raad: "Onze jeugd, de toekomst voor ons dorp, waar wij ons voor inzetten en hard maken, heeft geen respect voor andermans eigendom, voor overheids- en ons belastinggeld, en besluit gewoon om zaken te vernielen! Waar de meeste mensen uit ons dorp blij mee zijn, dat het strandje weer netjes wordt, besluit een groep van een man of 20 gewoon te vernielen. En het is niet het enige. Intimidatie, vernielen van particulier eigendom, over auto's lopen, bushokjes vernielen, brandstichting, slopen van spullen, geluidsoverlast, wegsturen van kinderen uit speeltuinen en ga zo nog maar even door."

Teleurstelling heerst alom. Diverse bewoners hebben al geklaagd bij de politie maar krijgen daar vaak nul op het rekest. Politiepersoneel probeert extra te surveilleren maar loopt tegen het feit aan dat Ooltgensplaat "een uithoek is", dat is hetgeen menig inwoner van Ooltgensplaat krijgt te horen. Ook de Dorpsraad meldt: "Zo jammer dat er hier geen handhaving is, dat er geen mensen optreden die hier iets aan kunnen doen! En dat er niet gereageerd wordt vanuit de politie en gemeente om betere, doeltreffende maatregelen te treffen om zulke zaken te kunnen voorkomen!"

De wens van de dorpsraad is dat "iedereen naar elkaar omkijkt, dat iedereen het naar zijn zin heeft, respect heeft voor elkaar, elkaar helpt en oplossingen zoekt voor problemen."