Superhelden bij OBS De Regenboog

Foto behorende bij Superhelden bij OBS De Regenboog
Foto behorende bij Superhelden bij OBS De Regenboog
Foto behorende bij Superhelden bij OBS De Regenboog

Op OBS De Regenboog in Ooltgensplaat struikelde je de afgelopen week bijna over de helden. Het was Kinderboekenweek en de school deed volop mee aan het thema van dit jaar. Inderdaad: superhelden. Dinsdagavond 11 oktober 2011 was het Kinderboekenweekfeest met boekenmarkt. In ieder lokaal kon je laten zien hoe heldhaftig je was. Er was een speciaal Superheldentheater waar je een liedje kon zingen voor het publiek, met een echte microfoon.

Voor een snoepje moest je met je hoofd onder water en voor een spekkie moest je op een hoge ladder durven klimmen om erbij te kunnen. Je kon meedoen aan de Superheldendans en laten zien hoe dapper je was in het spookhuis.

De echte helden van de school maakten hun opwachting tijdens de Voorleeswedstrijd op donderdagochtend. Zes kinderen, de winnaars van groep 3 t/m 8, kwamen een voor een het podium op om voor de hele school en de jury een fragment voor te lezen uit hun favoriete boek. Er waren grappige stukken bij en ook heel spannende. Jermo van der Zant uit groep 5 was de beste voorlezer van de school. Van groep 7/8 won Myrthe Bekkers. Zij gaat meedoen met de eilandelijke wedstrijd in november 2011.