Tennisclub Melissant viert 60-jarig jubileum

Foto

De tennisclub van Melissant is maar wat trots dat zij zich de oudste tennisvereniging van Goeree-Overflakkee mag noemen. Op 1 juni 1955 werd een gedeelte van de speelweide afgestaan om een tennisbaan aan te leggen. Burgemeester van Heijst hield de openingsspeech waarin hij zich verheugd verklaarde over deze aanwinst voor Melissant en voor het gehele eiland.

Vanaf deze tijd hebben velen een balletje geslagen en heeft de tennisclub mede daardoor een rijke geschiedenis. Als ze over de 'goeie oude tijd' praten passeren veel namen de revue, weet je hem/haar nog... sloeg altijd van die hoge ballen of hij/zij keek meer naar de tennisleraar als naar de tennisbal en ga zo maar door. Gezelligheid heeft altijd hoog in het vaandel gestaan, er zijn dan ook veel leuke en gezellige toernooien gespeeld. Het open toernooi was in de hele omgeving bekend en de keuken van de vereniging had in de jaren 70/80 wel genomineerd kunnen worden voor een Michelin ster. Zelfs een paar dames uit Rotterdam die in Ouddorp een caravan hadden werden bij Melissant lid omdat ze dan via deze vereniging competitie konden spelen. Sportief en gezellig is altijd wel het motto geweest.

De vereniging had in 1955 de beschikking over één baan zonder verlichting. Tegenwoordig heeft de club vier verlichte banen en sinds een aantal jaren heeft de vereniging ook zes jeu de boules banen. Het clubhuis heeft dit jaar een metamorfose ondergaan, en is nu ook geheel rolstoelvriendelijk.

Al met al zijn ze nog steeds trots op hun bestaan en hopen ze dat ze van 2015 een heel mooi jubileumjaar kunnen maken. Eind juni 2015 wordt er een reunie/feest georganiseerd. Leden en oudleden die hierover bericht willen worden kunnen hun mailadres opgeven op via info@tcmelissant.nl. Ook kan men de website van t.c. Melissant bezoeken om op de hoogte te blijven. De vereniging wil ook een speciale jubileumeditie van het tennisclubblad uitbrengen. Hiervoor zijn leuke verhalen en (oude) foto's van harte welkom. Het e-mailadres hiervoor is dropshot@tcmelissant.nl. Of bel naar Jeanet de Vogel, 0187-602851.