Traumaheli vliegt naar Ouddorp voor gebroken enkel

Foto
Ouddorpse Reddingsbrigrade doet oproep

Zaterdagmiddag 30 augustus 2014 omstreeks 15:00 uur, de wind staat gunstig bij de Brouwersdam. Tientallen, misschien wel meer dan honderd kitesurfers zijn hun sport aan het beoefenen aan de kust van Ouddorp. Bij de 112-meldkamer komt een melding binnen van een gewonde kitesurfer. Hij was buitenbewustzijn en er was mogelijk wervelletsel, zo was de melding althans. Diverse hulpverleners waaronder de ambulance en de Ouddorpse Reddingsbrigade rukten met spoed uit. Vanwege de ernst van het letsel werd ook de traumaheli ter plaatse gestuurd.

Terwijl de hulpverleners zich naar de Brouwersdam haastten kreeg de Ouddorpse Reddingsbrigade door dat er een kitesurfer met een gebroken enkel bij strandtent Natural High zat. Omdat niet bekend was of dit daadwerkelijk het slachtoffer was van de melding werd er doorgezocht naar de kitesurfer met het mogelijk ernstige letsel. Al snel bleek dat het slachtoffer met de gebroken enkel de persoon was waar de melding voor was gedaan. De traumaheli die inmiddels boven Goedereede vloog werd snel geannuleerd om niet nog meer brandstof te verspillen.

De Ouddorpse Reddingsbrigade verzoekt namens alle hulpverleners, wanneer naar de 112-meldkamer wordt gebeld, zo goed mogelijk de melding door te geven. Hierdoor kan een hulpverlening gerichter worden opgezet en kan ook voorkomen worden dat er onnodig veel mankracht en materiaal wordt ingezet.