Tulpen prima op schema voor 5e tulpenwandeltocht

Foto

Zaterdag 16 april 2016 staat de 5e tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis op de agenda. Start en finish zijn traditioneel bij AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn: 11, 17,5, 25 en 40 kilometer. De twee langste afstanden starten 08:00 uur, de overige om 09:00 uur.

De organisatie heeft vier prachtige routes vastgesteld. De tulpen liggen prima op schema om hun prachtige kleuren te vertonen tijdens het evenement. Op veler verzoek bestaat de mogelijkheid om de route van de 25 kilometer in de middag te fietsen. Dit op proef en vanwege het eerste lustrum. De lokale goede doelen voor deze editie zijn: Stichting GO Mobiel, Stichting GO Special Kids en Stichting Huifbedrijden Goeree-Overflakkee.

Vanwege de talrijke verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 11 kilometer vanaf het terrein van AV Flakkee per bus of taxibusje vervoerd naar de tulpenboerderij van de familie Wesdorp aan de Kleiburgseweg te Sommelsdijk. Ze wandelen vanaf daar onder andere door natuurgebied ‘De Vliegers' naar de kantine van AV Flakkee. Afhankelijk van de gekozen afstand liggen langs de route tussen de zes en dertien tulpenvelden. De route voert slechts voor een klein deel door de bebouwde kom. De wandelaars van de drie langste afstanden stempelen bij de familie Wesdorp. Ook café De Tram, Manege Oostmoer en de dorpskern Stad aan 't Haringvliet worden aangedaan. De deelnemers aan de kortste afstanden stempelen ook bij TV Menheerse en IJsclub Middelharnis/Sommelsdijk.

Ook dit jaar is de 40 kilometer aan de route toegevoegd. Van de in totaal 552 deelnemers aan de vorige editie liepen er 49 de langste afstand. Alle deelnemers komen langs diverse tulpenvelden en andere mooie natuur. Een flink aantal sponsors verleent zijn medewerking en ruim 40 vrijwilligers hebben zich reeds aangemeld.

De organisatie is van mening dat er vier gevarieerde routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers en lekker wandelweer. Inschrijven kan alleen op zaterdag 16 april vanaf 07:30 uur in de kantine van AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen. Kinderen zijn gratis. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan de genoemde goede doelen.

Overzicht starttijden:
8:00 - 10:00 uur 25 en 40 km
9:00 - 12:00 uur 11 en 17,5 km
13:00 - 14:00 uur fietsers 25 km

Nadere informatie is te verkrijgen via www.facebook.com/tulpenwandeltocht en www.avflakkee.nl

DeltaFiber