Nu op de radio: Sport Lokaal

Twee meldingen voor brandweer Den Bommel

Foto

Door Brandweer Den Bommel - Woensdagmorgen 14 januari 2009 omstreeks 06:15 uur moest de brandweer van Den Bommel uitrukken naar de Schoolstraat in Achthuizen voor assistentie ambulance (inzet AED =automatische externe defibrillator). Sinds enige tijd beschikken alle brandweerkorpsen op Goeree-Overflakkee over dit hulpmiddel bij reanimaties en vanwege het feit dat de brandweer over het algemeen binnen 6 minuten ter plaatse is worden zij naast de ambulance gealarmeerd.

Toen de brandweer net terug op de kazerne was kwam alweer de volgende melding, nu van een auto in de sloot op de Oudelandsedijk met nog een persoon erin.

Aangezien de Oudelandsedijk niet in Den Bommel maar in Ooltgensplaat is reed ook de brandweer van Ooltgensplaat voor dit ongeval zodat er vanuit twee richtingen werd aangereden. Echter de twee brandweerauto's kwamen elkaar tegen zonder een auto in de sloot te hebben gezien. Nadere informatie wees uit dat het op de Oude Lievevrouwepoldersedijk moest zijn. Dit is een dijk tussen Den Bommel en Stad a/h Haringvliet. Onderweg hier naar toe bleek hulp van de brandweer niet meer nodig omdat de politie de persoon heeft geholpen uit de auto te stappen. De bestuurder raakte niet gewond. De auto, een Volvo, is net na de bocht gaan slippen door vermoedelijk een glad wegdek en is met de wielen in de linkerberm gekomen waarna de auto door een stuurkorrectie tenslotte aan de rechterkant in de sloot terecht kwam. Bergingsbedrijf Visbeen takelde de auto uit de sloot en zorgde voor het verdere vervoer hiervan.