Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tweede cursus Gastheerschap Grevelingen van start

Foto

27 ondernemers van zowel Schouwen-Duiveland als Goeree-Overflakkee startten onlangs aan de tweede cursus Gastheerschap Grevelingen. Wegens succes en grote belangstelling van de eerste cursus in het voorjaar van 2013 besloot het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen om ook in 2014 de cursus te organiseren.

De cursus leert de ondernemers alles over de Grevelingen als Natura 2000 gebied, over de Europese aandacht, de unieke ecologische kenmerken van het gebied en alle recreatieve mogelijkheden op en rond de Grevelingen.

Grevelingendam
Op dinsdag 4 maart 2014 was de eerste cursus bijeenkomst in Paviljoen Meerzicht op de Grevelingendam. Naast een uitgebreide kennismaking met elkaar kregen de ondernemers een introductie van het gebied, onder meer met een verkenningstocht onder leiding van Staatsbosbeheer. De ondernemers leerden luisteren naar 'sapstromen' van de bomen die in dit vroege voorjaar op gang komen.

Slikken van Flakkee en streekproducten
Dinsdag 11 maart waren de ondernemers te gast bij Boerenlandcamping Grevelande in Herkingen waar de ondernemers van Goeree-Overflakkee lokale streekproducten presenteerden. Lokale aardappels en peren, maar ook ijs van geitemelk, een Goereesche Bolus, Oost-Indische kers met eetbare bloemen en nog veel meer. Ook de ontstaansgeschiedenis van de Grevelingen passeerden de revue. Daarna werden gezamenlijk de Slikken van Flakkee verkend. Daar ontmoetten de ondernemers Oerossen, fjordenpaarden, reeën en veel verschillende vogelsoorten.

Cursus Gastheerschap Grevelingen
De cursus wordt georganiseerd door Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen in samenwerking met IVN, de gemeente Schouwen-Duiveland, de gemeente Goeree-Overflakkee, de VVV's van de eilanden en Staatsbosbeheer. De cursus Gastheerschap is onderdeel van het programma Zicht op de Grevelingen wat zorgt voor versterking van de ecologie en economie van De Grevelingen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en bestaat in totaal uit vier cursusdagen.