Uniek transport voor Windpark Blaakweg

Foto

Aan de Blaakweg in Nieuwe-Tonge is de ontwikkeling van Windpark Blaakweg in volle gang. Eind september / begin oktober 2020 zullen alle onderdelen van de windmolens op locatie aankomen en zal naar verwachting half oktober gestart worden met het opbouwen van de eerste windturbine.

Uniek transport
Om alle onderdelen op locatie te krijgen is soms bijzonder transport nodig. Zo is het met regulier transport niet mogelijk om de bladen van de windmolens door de bocht van de Oudelandsedijk-Blaakweg te vervoeren. Leverancier Nordex zal daarom voor het laatste deel van het transport gebruik maken van een Bladelifter. Met deze Bladelifter kunnen ze het blad in de moeilijkere bochten liften en verticaal kantelen. Dit is een unieke manier van transport en één van de eerste keren dat dit transportmiddel in Nederland wordt ingezet.

Verkeersmaatregelen
Mede door deze manier van transport is een totale wegafsluiting gelukkig niet nodig. In de periode van 21 september tot en met 13 november 2020 dient het verkeer wel rekening te houden met tijdelijke verkeershinder. Tijdens die momenten zullen verkeersregelaars worden ingezet, zodat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Bebording op locatie geeft aan op welke plekken het verkeershinder kan optreden.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina