Uw gegevens mogelijk in criminele handen

Gegevens uit 2014 van inwoners en bedrijven in de regio Goeree-Overflakkee en omstreken zijn mogelijk in handen van criminelen terechtgekomen. Dat is gebeurd nadat eind november 2016 de computer van een softwareleverancier werd gestolen.

Mogelijk zijn het burgerservicenummer, de achternaam en initialen, het adres en de geboortedatum bekend geworden. Bij bedrijven is mogelijk het nummer van de Kamer van Koophandel en het RSIN-nummer in verkeerde handen gevallen.

Het gaat om bedrijven en inwoners van Alblasserdam, Albrandswaard, Barendrecht, Binnenmaas, Brielle, Cromstrijen, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Korendijk, Krimpenerwaard, Lansingerland, Molenwaard, Oud-Beijerland, Strijen en Zederik.

SVHW
Die gemeenten zijn aangesloten bij het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) in Klaaswaal. Het samenwerkingsverband stelt onder meer de waarden van de onroerend zaak belasting voor gemeenten vast.

Van een van de softwareleveranciers van het SVHW is een laptop gestolen. De laptop was niet beveiligd met een zogeheten sleutel.

Bron: RTV Rijnmond