Veel nieuwe woningen op Goeree-Overflakkee

logo_goeree-overflakkeeOp Goeree-Overflakkee trekt de woningmarkt het komende jaar aan, de gemeente ontving van ontwikkelaars en corporaties aanvragen voor maar liefst 300 nieuwbouwwoningen. De cijfers blijken uit recente aanvragen voor omgevingsvergunningen van diverse projectontwikkelaars en woningbouwcoöperaties. Er staan nieuwe woningen (waaronder ook recreatiewoningen) op de rol in plaatsen als Ooltgensplaat, Nieuwe-Tonge, Middelharnis, Ouddorp, Dirksland en Sommelsdijk.

"Een goede en positieve impuls voor ons eiland", aldus wethouder Piet Koningswoud. De afgelopen jaren zijn er op Goeree-Overflakkee, in tegenstelling tot andere gebieden, aardig wat nieuwe woningen gerealiseerd. En ook komend jaar zetten we deze trend voort. Met de nieuwe woningen wordt een brede doelgroep bediend.

"De woningbouwprojecten worden steeds meer vraaggericht ontwikkeld. Hierbij staan de woonwensen van de consument centraal", vertelt wethouder Piet Koningswoud. Met de bouw van de 300 woningen loopt Goeree-Overflakkee voorop in de verwachtingen van Bouwkennis, die onlangs in een onderzoek publiceerde dat de woningbouw in 2015 weer gaat toenemen. Bouwkennis is een uitgever van marktinformatie over de bouwsector.