Verkeersveiligheidsdag in Middelharnis

Op vrijdag 23 september 2011 wordt de negende verkeersveiligheidsdag voor basisscholen gehouden. Dit keer voor de scholen uit de gemeente Middelharnis. Voor deze dag zijn alle leerlingen van de groepen 7 en 8 uitgenodigd. Zij worden allemaal op de fiets verwacht bij sportcomplex De Staver. Daar zal wethouder Van den Berg om 8:30 uur de dag officieel openen.

De activiteiten worden voor het grootste deel buiten uitgevoerd. Op het programma staat o.a. het afleggen van een fietsparcours en een fietsenkeuring. Verder wordt er in een landbouwvoertuig uitgelegd hoe dodehoekspiegels werken en zal Arriva aanwezig zijn met de vandalismebus.

Er wordt voorlichting gegeven over de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer aan groep 8 door Bouwman GGZ. Ook kunnen de leerlingen meedoen met de ren-je-rot-quiz; een quiz om de kennis van verkeersregels en verkeersborden te testen. Verder laat de politie materiaal en materieel zien dat zij zoal gebruiken.
Leerlingen van de beveiligingsopleiding van het Albeda College in Oude-Tonge zullen ook dit jaar weer hand- en spandiensten verrichten.

De organisatie hoopt op veel belangstelling van ouders en andere familieleden van de deelnemende kinderen, maar belangstelling van anderen wordt uiteraard ook erg op prijs gesteld.