Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Verklaring SGP, CDA en PvdA na opzeggen vertrouwen door VKGO

Foto

Maandagavond 25 september 2023 werden de partijen SGP, CDA en PvdA verrast door een onverwachte mededeling van VKGO, waarin deze partij aankondigde het vertrouwen in de coalitie op te zeggen. Dinsdag 26 september heeft VKGO deze mededeling nader toegelicht.

In de verklaring wordt het gehele college beschuldigd van onbehoorlijk bestuur, waarbij het dossier over flexwoningen als startpunt wordt genoemd. VKGO beweert dat het college beslissingen achter gesloten deuren neemt, de gemeenteraad en de samenleving negeert, zich boven de wet plaatst en niet integer handelt.

De fracties van SGP, CDA en PvdA laten in een verklaring weten dat zij hier krachtig afstand van nemen. Juist op het gebied van flexwoningen heeft zowel het voltallige college als de ambtelijke organisatie zich met volle inzet ingezet, alsdus de eerder genoemde partijen. De uitdagingen met betrekking tot de opvang van Oekraïense vluchtelingen en de daaruit voortvloeiende verantwoordelijkheden met betrekking tot statushouders vragen om een gezamenlijke aanpak.

De genoemde partijen uiten hun vertrouwen in het college van B&W, zijn momenteel aan het overleggen over de ontstane situatie en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het gemeentebestuur stabiel blijft en de grote uitdagingen van de gemeente blijft aanpakken.

De volledige verklaring van de VKGO is terug te lezen op de website van de partij.

De gezamenlijke verklaring SGP, CDA en PvdA is hier terug te lezen.

De extra raadsvergadering van dinsdag 26 september is hier terug te kijken.