Vernieuwde website GOvoorelkaar mikt op nog meer vrijwillige inzet

logo_goeree-overflakkeeMet de lancering van de volledig vernieuwde vrijwilligerswebsite GOvoorelkaar is Goeree-Overflakkee weer een stap verder in de transformatie naar een meer zelfredzame samenleving. "Met deze geavanceerde 'marktplaats' voor vrijwillige inzet en burenhulp kunnen inwoners van Goeree-Overflakkee elkaar makkelijker vinden voor hulp en ondersteuning", aldus wethouder Gerrit de Jong.

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan inwoners. Gemeenten doen hierbij een toenemend beroep op de zelfredzaamheid van hun inwoners. Heeft iemand een hulp- of zorgvraag, dan wordt verwacht dat dit door het eigen netwerk wordt opgelost. Het beroep op mantelzorgers en vrijwilligers neemt hierdoor flink toe. Gelukkig zijn veel inwoners van Goeree-Overflakkee bereid om iets voor een ander te doen.

GOvoorelkaar.nl heeft al een voortvarende start gemaakt. Sinds de lancering op 17 september 2014 hebben zich al bijna 200 inwoners aangemeld. De vernieuwde website werkt intuïtiever en maakt het vinden van geschikte vragen of aanbod in de buurt makkelijker. De verwachting is dat veel meer mensen elkaar gaan helpen via dit nieuwe platform.

GOvoorelkaar is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals op Goeree-Overflakkee. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met GOvoorelkaar via info@govoorelkaar.nl.