Vitrineproject oktober 2009

Het vitrine project van Stichting Podium vestigt in de maand oktober 2009 de aandacht op de expositie van keramiste Dorien Weltevrede. Dorien is geboren in 1958 en woonachtig in Dirksland.

In 2000 is zij begonnen met een cursus handvormen. Na 10 lessen heeft haar zus haar meegenomen naar Joop Crompvoets om een week te draaien, daar is ze aangestoken door het 'kleivirus'. Dat het werken met klei in haar bloed zit blijkt wel uit het feit dat haar overgrootvader al pottenbakker was in de 'Amstelhoek' in Amsterdam.

Dorien Weltevrede wil nog veel uitproberen met klei en glazuur. Op dit moment verdiept ze zich in kristalglazuur. Ze houdt veel van gebruiksvoorwerpen zoals vazen, theepotten, schalen enzovoort. Behalve mooi dient keramiek ook functioneel te zijn, aldus Dorien. Informatie over Dorien en haar werken kunt u vinden op gallerykleinschalig.fotopic.net.

Haar werken zijn de hele maand oktober te zien in de vitrine op het gemeentehuis van Middelharnis.
Voor info over het vitrineproject en aanmelden voor het vitrineproject kunt u contact opnemen met Piroska de Mos van Stichting Podium, 0187-482400.