VKGO opent Zorgmeldpunt

De verandering in de zorg sinds 1 januari 2015 heeft ook voor veel inwoners van Goeree-Overflakkee gevolgen. De politieke partij VKGO is benieuwd naar al die nieuwe ervaringen en heeft daarom een Zorgmeldpunt geopend. Alle inwoners met nieuwe zorgervaringen worden door de partij uitgenodigd te reageren via telefoon, brief, mail, online reactieformulier, of anderszins.

Sinds 1 januari 2015 is er heel veel veranderd in onze sociale omgeving. In de politiek noemen ze dit de transitie van onderdelen binnen het sociaal domein. De belangrijkste reden van de mega-operatie is dat er stevig moet worden bezuinigd op huishoudelijk hulp, mensen met een beperking die moeten gaan werken, mensen die gebruik maken van de jeugdzorg en gezinnen die te maken hebben met een stapeling van problemen.

Voor heel veel mensen heeft dit verregaande gevolgen. Veel van de veranderingen moet de gemeente uitvoeren. De gemeente heeft hiermee echter geen ervaring. Zij doet wel haar best maar toch zullen er dingen niet goed gaan. VKGO wil graag van de inwoners weten hoe het allemaal verloopt en nodigt ze uit te reageren via een telefoontje (06-33179294), briefje (Gedempt Kanaal 77, 3241 DB Middelharnis), mailtje (fractie@vk-go.nl), online reactieformulier of anderszins.