Voorbereidingen voor Oud en Nieuw op Goeree-Overflakkee

Foto

Het einde van het jaar nadert. Voor veel mensen een feest. Om dit feest in goede banen te leiden zijn veel organisaties al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. In de laatste dagen van het jaar worden diverse werkzaamheden uitgevoerd in het kader van oud en nieuw.

Om brandstichting te voorkomen zijn dinsdag 29 december 2015 alle PMD-containers (voor plastic, metalen en drinkverpakkingen) en alle witte textielcontainers verwijderd. De containers worden op maandag 4 januari 2016 weer terug geplaatst.

Controle verkoop vuurwerk
De laatste dagen van het jaar gaan inspecteurs van de DCMR Milieudienst Rijnmond weer controleren of de verkoop van consumentenvuurwerk volgens de regels plaatsvindt. Er wordt vooral gekeken naar de juiste opslag van het vuurwerk. Dit jaar wordt op 95 plaatsen in het Rijnmondgebied en op Goeree-Overflakkee vuurwerk opgeslagen en verkocht.

Sluit bouw- en bedrijventerreinen goed af
Rond de jaarwisseling is het extra belangrijk om bouw- en bedrijfsterreinen goed af te sluiten. Dit voorkomt vandalisme en brandstichting. Voer brandbare materialen, zoals autobanden, tijdelijk af of sla deze op in goed afgesloten stalen containers en laat afvalcontainers niet buiten staan. Als u de bedrijfsafvalcontainer niet op eigen terrein kunt plaatsen, bestaat de mogelijkheid om de container in overleg tijdelijk op de gemeentewerkplaats te stallen.

Horeca op Goeree-Overflakkee
De horeca op Goeree-Overflakkee kan tijdens de komende jaarwisseling open zijn tot sluitingstijd (02:00 uur). Als men langer open wil blijven is hiervoor ontheffing nodig.

Oud en nieuw feesten
Jongeren zijn van harte welkom in De Staver in Sommelsdijk om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Het feest begint om 00:30 uur en duurt tot 04:30 uur. Meer informatie over het feest kunt u vinden op www.destaver.nl.

Stichting Nieuw Oeltgen uit Ooltgensplaat organiseert traditiegetrouw een Oud- en Nieuwfeest voor alle inwoners van Ooltgensplaat. Het feest vindt dit jaar plaats in MFC 't Centrum aan de Weesmolenstraat en duurt van 22:00 tot 05:00 uur. De toegang is gratis en er is een DJ aanwezig.