Wat doet Middelharnis met Burendag?

Tijdens burendag op 21 of 22 september 2012 kan iedereen iets goeds met en voor de buurt doen. Goede ideeën kunnen hiervoor zelfs een bijdrage tot € 500,- ontvangen van het Oranje Fonds. De gemeente Middelharnis ondersteunt dit initiatief van harte. De buurt- en kerngericht medewerker ondersteunt buren met het uitwerken van ideeën. 

Burendag wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar actief in de gemeente Middelharnis gevierd. Het is een dag waarop buren gezellig samenkomen en met elkaar voor hun buurt iets goeds doen. Het Oranje Fonds stelt voor elk goed idee een bedrag tot € 500,- euro beschikbaar. Deze bijdrage kan tot 1 september 2012 aangevraagd worden via www.burendag.nl. Op deze website is uitgebreide informatie over burendag en hoe de bijdrage aangevraagd kan worden te vinden.

Door met elkaar de vraag: 'Wat kunnen we doen?' te stellen komen er vaak goede en leuke ideeën tot stand. Zo realiseerden vorig jaar buurtbewoners in Stad aan 't Haringvliet een leuk speelplaatsje nabij de Oranjelaan. Het tuintje/plantsoentje in de Fazantstraat in Sommelsdijk werd opgeknapt in samenwerking met de gemeente. Ook werden de hanging baskets aan de Singelkade in Middelharnis door buren weer voorzien van nieuwe planten.

De buurt- en kerngericht medewerker van de gemeente Middelharnis, Alize Mulder, kan buurtbewoners ondersteunen bij het bedenken van ideeën of de uitwerking ervan. Zij is voor meer informatie of advies bereikbaar van woensdag t/m vrijdag op 0187-475572 of via alize.mulder@middelharnis.nl.