Week van Nederland Schoon

Op maandag 16 maart 2009 start de landelijke actie de Week van Nederland Schoon. De week wordt afgesloten met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2009. De gemeente Middelharnis doet aan deze actie mee en ondersteunt iedereen die een steentje wil bijdragen aan een schonere omgeving.

De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst hebben in de Week van Nederland Schoon extra aandacht voor het opruimen van zwerfafval en het legen van prullenbakken in de gemeente. En ook diverse schoolkinderen dragen hun steentje bij. Op woensdag 18 maart gaan diverse basisscholen met hun leerlingen de omgeving rondom hun school schoonmaken.

Landelijke Opschoondag, doet u ook mee?
Ook u kunt helpen om het zwerfafval uit ons straatbeeld te laten verdwijnen, door mee te doen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart. U kunt op die dag bijvoorbeeld samen met uw buren uw straat schoonmaken of het plantsoentje in uw straat van zwerfafval ontdoen. De gemeente stelt voor enthousiaste inwoners een bezem, twee fluoriserende veiligheidshesjes en posters beschikbaar. Deze spullen zijn vanaf maandag 16 maart verkrijgbaar op het gemeentehuis in Middelharnis. Maar ook andere schoonmaakinitiatieven kunnen in de Week van Nederland Schoon worden opgepakt.

Schonere gemeente, schoner Nederland
Als we dit allemaal doen, zult u zien dat de gemeente Middelharnis en geheel Nederland er op 22 maart een stuk schoner uitzien. Niet onbelangrijk, want iedereen voelt zich prettiger in een schone omgeving. Straten zien er aangenamer uit en plantsoenen fleuren op. Bovendien blijkt uit ervaring dat mensen in een schone omgeving hun afval minder snel zomaar op straat gooien. Dus wie weet is 21 maart wel het begin van een Nederland dat er niet alleen op die dag, maar op elke dag van het jaar schoner uitziet.

Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar bij de gemeente Middelharnis. Er kan contact opgenomen worden met Caroline Blokland, Mie-Wah Pang en Alize Mulder (wo/do/vr). Zij zijn bereikbaar op 0187-475555. Op www.middelharnis.nl is ook meer informatie over de Week van Nederland Schoon en de Landelijke Opschoondag te vinden.