'Weet wat je doet' op O.B.S. de Pannebakker

De kinderen van groep 7/8 van O.B.S. de Pannebakker in Nieuwe-Tonge krijgen gastlessen van Saskia Mos vanuit de GGD. Kinderen van 11/12 jaar gebruiken zelf nog geen alcohol, drugs of tabak, maar vinden het vaak spannend om erover te praten. Daarom is dit voor ouders en de school een goede leeftijd om er aandacht aan te besteden.

Er wordt tijdens de lessen niet alleen ingegaan op de gevaren die aan het gebruik van alcohol, drugs en tabak kleven; kinderen zien immers in hun omgeving mensen die wel roken, drinken en misschien drugs gebruiken. Door alle aspecten van deze drie zaken te belichten, gaat het mysterieuze er een beetje vanaf en leer je een mening te onderbouwen. De kinderen waren in eerste instantie wel wat afwachtend, maar al snel vertelden ze over hun eigen ervaringen en wat ze om hun heen hebben gehoord. Misverstanden kwamen aan de orde en er is flink wat gediscussieerd.

O.B.S. de Pannebakker wil kinderen voorbereiden op het maken van gezonde keuzes zodat ze uiteindelijk 'weten wat ze doen!'

Mocht u interesse hebben in dit project of over het project over voeding dan kunt u telefonisch contact opnemen met Saskia Mos, 06-17019356.