Werkzaamheden aanlegsteigers van start

Foto

Ondanks de winterse temperaturen werd deze week het startsein gegeven voor de realisatie van enkele aanlegvoorzieningen op de Kop van Goeree. Met een viertal drijvende steigers wordt het vaargebied tussen Stellendam en Havenhoofd toegankelijk gemaakt voor fluisterboten en kano's.

Voor kano's is een overstap mogelijk naar het havenkanaal van Goedereede. De aanlegvoorzieningen zijn onderdeel van een project om de havenkanalen te ontwikkelen tot een duurzaam vaargebied. Nu alle nodige vergunningen binnen zijn kunnen de werkzaamheden van start gaan, voorjaar 2016 moet het gereed zijn.

In het kader van de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee worden de oude havenkanalen op het eiland nieuw leven in geblazen. Naast de aanlegvoorzieningen in het natuurlijke gebied wordt ook het aanzicht van de oude Stellendamse haven verbeterd. Het toegangspad naar het kunstwerk van Krijn de Koning gaat volledig op de schop, het pad wordt opnieuw bestraat met gebakken klinkers. Ook rondom het kunstwerk komt een nieuwe bestrating, de windroos in het straatwerk wijst naar de informatieborden op de verschillende windrichtingen. De voormalige vissershaven van Stellendam vormt vanaf deze zomer de uitvalsbasis voor het varen in het bijzondere natuurgebied. Waar vroeger de visserschepen lagen afgemeerd, kan deze zomer worden gevaren elektrische fluisterboten en trapkano's.

DeltaFiber