Wethouder Piet Koningswoud overleden

Foto

In de avond van 14 april 2015 is wethouder P.J. Koningswoud onverwachts overleden op 66-jarige leeftijd. Piet Koningswoud was van 1980 tot 2002 raadslid voor de SGP van de voormalige gemeente Dirksland. Van 1998 tot 2013 vervulde hij voor deze gemeente de functie van wethouder. Sinds de herindeling in 2013 was hij wethouder ruimte, wonen en leefbaarheid van de gemeente Goeree-Overflakkee. Piet Koningswoud was ereburger van de voormalige gemeente Dirksland.

De gemeente Goeree-Overflakkee verliest in hem een betrokken, hardwerkende bestuurder, die zich met hart en ziel inzette voor de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van het eiland.

Condoleanceregister
De gemeente Goeree-Overflakkee heeft op internet een condoleanceregister geopend. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen via pietkoningswoud.monutagedenkplaats.nl een blijk van medeleven achterlaten. Daarnaast ligt er ook een condoleanceboek in de hal van het gemeentehuis, waarin een ieder - tijdens de openingstijden van het gemeentehuis - een boodschap kan achterlaten. De gemeente zorgt ervoor dat alle reacties bij de familie van Piet Koningswoud terechtkomen.

Begrafenis
Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 17 april van 19:30 tot 21:00 uur in de zaal van de Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2 in Dirksland. De rouwdienst wordt gehouden op zaterdag 18 april om 10:00 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de algemene begraafplaats aan de Staakweg in Dirksland. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de kerk.

Gemeentehuis zaterdag gesloten
In verband met het overlijden van Piet Koningswoud en de begrafenis die op zaterdag plaatsvindt, komt de zaterdagopenstelling van 18 april te vervallen.