Nu op de radio: Archipel bij nacht

Ziekenhuis Dirksland ontvangt 75.000 euro

Foto

Paul van der Velden -directeur Medische Zaken van ziekenhuis Dirksland- ontving zaterdag 14 november 2008 een cheque ter waarde van € 75.000,- uit handen van Anita Witzier. Deze cheque werd namens de Roparun aangeboden aan het ziekenhuis en is bedoeld om kankerzorg te financieren. De nadruk ligt daarbij op de zorg voor patiënten die behandeld worden met chemotherapie en de zorg voor patiënten die niet meer te genezen zijn.

De Roparun is de langste estafetteloop van Europa, waarbij ploegen lopers in het hoogst mogelijke tempo van Parijs naar Rotterdam lopen, om uiteindelijk op de Coolsingel te finishen. Het afgelopen jaar namen vanuit Goeree-Overflakkee drie ploegen deel.

Vanuit de opbrengst van de Roparun worden altijd projecten op het gebied van kankerzorg gefinancierd. Eerder financierde de Roparun de huisvesting voor Hospice Calando in Dirksland. Nu mocht medisch directeur Paul van der Velden een cheque van 75.000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag is bedoeld voor de inrichting van de nieuwe chemotherapieafdeling van ziekenhuis Dirksland.