Ziekenhuis Dirksland opnieuw beloond voor borstkankerzorg

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland heeft opnieuw het roze lintje behaalt, HET kwaliteitskeurmerk van de Borstkankervereniging Nederland. De behandeling van borstkanker wordt steeds specifieker en daardoor ingewikkelder. Een behandeling op maat is daarom belangrijk. Borstkankervereniging Nederland geeft het roze lintje alleen aan ziekenhuizen die aan de strenge kwaliteitsnormen voor patiëntgerichte borstkankerzorg voldoen.

Borstkankerzorg betreft alle stappen die bij een behandeling (kunnen) horen: van diagnose, operatie en chemotherapie tot de nabehandeling. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis biedt dit complete zorgtraject onder één dak.

Het ziekenhuis voldoet aan de geldende kwaliteitseisen omdat niet alleen veel waarde wordt gehecht aan kwalitatief hoogwaardige zorg, maar ook aan korte wachttijden, prettige en persoonlijke zorg en de juiste service aan haar patiënten en hun naasten. Door bijvoorbeeld de inzet van gespecialiseerde "mammacareverpleegkundigen", biedt het ziekenhuis een steun en toeverlaat voor haar patiënten tijdens een vaak emotioneel zware periode. Bij de behandeling zijn diverse specialisten met elk hun eigen kennis en expertise betrokken. Patiënten worden in een behandelteam besproken om zo tot de beste behandeling voor de individuele patiënt te komen.