Zorginstellingen ontvangen Eftelingkaarten van gemeente

Foto

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee heeft besloten honderd vrijkaarten voor de Efteling te schenken aan instellingen voor mensen met een beperking binnen de gemeente. Op donderdag 7 april 2011 ontving burgemeester Jan Heijkoop de kaarten uit handen van de directeur van het pretpark. Hij was daar voor de speciale opening van de nieuwe attractie; de magische stad Raveleijn.

Samen met ruim tweehonderd andere Nederlandse burgemeesters opende burgemeester Heijkoop  deze nieuwe attractie. Als dank hiervoor ontving hij de honderd vrijkaarten.

Het college besloot de kaarten weg te geven aan inwoners, precies zoals het pretpark had gehoopt. Het college koos ervoor de kaarten te verdelen onder de bewoners van diverse instellingen in de gemeente Oostflakkee.

Onder meer de socio-woningen van de stichting Zuidwester in Oude-Tonge, de woonhuizen van Gemiva in Oude-Tonge, het gezinshuis in Den Bommel en huize Margaritas in Oude-Tonge.

De Goede Zorg
Ook de jongeren van zorgboerderij De Goede Zorg in Ooltgensplaat ontvingen vrijkaarten. Medewerkers van de gemeente gingen langs om ze aan hen te overhandigen. Het echtpaar dat de boerderij runt is een jong gepassioneerd stel dat 24 uur per dag voor zes jongeren met autisme zorgt. Ze bieden hen een zorgzaam thuis en proberen ze op een positieve manier te begeleiden. Op de foto ziet u bewoner Thomas met de vrijkaarten. Naast hem staat Yvonne, een van de begeleiders die regelmatig meehelpt op de boerderij.