Zwemclub de Stelle heeft vier nieuwe kampioenen

Zwemclub 'De Stelle' heeft er vier kampioenen bij na de uitreiking van de wisselbekers van een nieuwe zwemcompetitie genaamd 'Willemscup'. De prijzen zijn uitgereikt door de initiatiefnemers van de cup.

De Willemscup is een initiatief van de familie Hansen, welke al jaren actief zijn in de club. De naam Willem komt al drie generaties achtereen in de familie voor. De oorsprong van de cup stamt uit de jaren 90, wanneer Wim (Willem Anthonie) Hansen sr. een idee heeft. Er moest een beker komen voor de zwemmers die over meerdere afstanden opgeteld de snelste bleken. Dit idee noemde hij "de Conditiecup". Een cup waarbij er zeven verschillende afstanden gezwommen worden over een aantal dagen. Hierbij moet je denken aan langere en minder vaak gezwommen afstanden. Alleen als je aan alle afstanden deelneemt kom je in aanmerking voor de prijzen. Een aantal jaar daarna is er speciaal voor de wat jongere zwemmers een extra cup bedacht. Bij deze cup worden de gezwommen afstanden gehalveerd.

Een aantal jaren terug is er echter gebleken dat de animo voor deze twee wedstrijden steeds minder werd. Om deze reden is door Wim (Willem Jacobus) Hansen jr. (met morele ondersteuning van zijn vrouw Maatje Hansen) de Willemscup bedacht. Zijn definitie van de cup was: "Een cup gezwommen over het gehele jaar met ongeveer de puntentelling van een wereldbekerwedstrijd bij het schaatsen". Het moest mogelijk zijn om winnaar te kunnen worden, ook als je een wedstrijd had gemist. Zijn zoon Willian (Willem Andries) Hansen (die in de zwemcommissie van de club zit) heeft deze opzet geformuleerd naar een reële opzet. Het voordeel van deze opzet was dat er geen extra wedstrijden gezwommen hoefden te worden. Voor de puntentelling zijn er een aantal afstanden uit wedstrijden gedurende een heel jaar  geselecteerd welke mee telden. Het bestuur van de club was uiteraard verheugd met dit nieuwe initiatief. Een bestuur waar de 4e Willem (Andries Willem Hansen) deel van uit maakt.

Na een heel jaar zwemmen kwamen er uiteindelijk vier winnaars uit de bus en op 8 januari 2011 werden de Wisselbekers uitgereikt. Bij de Willemscup Jr. (voor leden 12 jaar en jonger) waren het Jobine Akershoek en Jorian Heerschap die te snel voor hun concurrenten bleken. Bij de Willemscup sr. waren Lydia Tebrugge en Kees Akershoek de gelukkige winnaars.